2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Duna parti kirándulóhelyek

Mi Dunánk – az 5 legszebb Duna-parti kirándulóhely Budapest környékén

By 2024.04.27. 0 55 Views

Kirándulni szeretnél, de nem tudod, hogy merre menj? Ha nehezen döntöd el, hogy vizet láss, vagy hegyeket, vagy épp hívogató falvakat és városokat, olvasd tovább a cikkünket. Bizony, vannak olyan Duna parti kirándulóhelyek, amelyek ezeknek mind megfelelnek.

Duna-parti kirándulóhelyek

Budapestről a legkönnyebben a Duna partján találunk olyan környéket, ami nincs túl messze, de épp elég távol van ahhoz, hogy jól átmozgasson bennünket. Látogassunk el ezekre a kirándulóhelyekre, és merüljünk el a természet szépségében!

Prédikálószék

Bár több órán át kell gyalogolni, ezért a kilátásért megéri. Hiszen gyönyörű panoráma vár minket a túra végén. Erről a kilátóról letekinthetünk a Nagymarosra, Visegrádra és Dömösre, sőt, el lehet látni egészen a Börzsönyig.  

Julianus-kilátó

Ha végigjárjuk a Törökmezői tanösvényt, akkor a Hegyes-tetőn elérjük a Julianus-kilátót. Vannak kihelyezve padok és asztalok, így meg lehet pihenni, és el lehet fogyasztani az uzsonnánkat, ebédünket. Mindezt úgy, hogy közben az elénk táruló látványban gyönyörködünk.

Dunakanyar környéke

Egyrészt ott van Visegrád, ahol már a városban is bőven van látnivaló. Megnézhetjük a Fellegvárat, a Királyi Palotát, a Mátyás Király Történelmi Játszóparkot. Mindemellett pedig ott van a gyönyörű Dunakanyar is. Az Alsó- és a Felső-öböl csendes és békés, épp ezért tökéletes piknikezőhely. Csodálatos kirándulóhely az Apátkúti-völgy, megéri arra venni az irányt.

Muszáj megemlítenünk Zebegényt is, hiszen adott egy hajókirándulás, a Kós Károly-kilátó és a Sárkánydomb is. Sőt ott van még a Remete-barlang is a közelben.

Harmadrészt, bár nem a parton helyezkedik el, érdemes ellátogatni Szentendre közelébe, a Dömörkapu-vízeséshez, a Kárpát- és a Lajos-forráshoz. De a Duna korzó is tökéletes helyszíne egy könnyed sétának, ráadásul tőle nem messze vannak éttermek és kávézók is. Így ha lazább kiruccanásra vágysz, ez a legjobb választás számodra!

Vácrátóti Arborétum

Váctól 13 km-re egy olyan helyre érkezünk, ami már-már mesébe illő. A kastélyparkból angolkertek mintája alapján allakították ki a botanikus kertet. Van benne vízimalom, műrom, kerti hidak, kovácsoltvas díszkapu. Otthont ad 13000 növényfajnak, 62 madár-, 22 hal- és 73 puhatestű állatfajnak. 27 hektárnyi területén sétautak és kerttörténeti séták vezetnek át. Hangversenyeket is szoktak itt tartani, illetve különböző foglalkozásokkal várják a látogatókat.

Duna-parti kirándulóhelyek Alsópetényben

Az Országos Kéktúrához közel található a Romhányi-hegyen a Prónay-kilátó, amelynek felső terasza a Börzsöny és Gödöllő dombvidékeire, a Naszály és a Pilis csúcsaira nyújt pompás kilátást.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek