2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Budapesti programok április

Budapesti programok április utolsó hétvégéjére: ezt a 7-et ajánljuk

By 2024.04.27. 0 49 Views

Gyorsan változik az időjárás idén tavasszal, a hirtelen lehűlést gyorsan követik a melegebb napok. Szerencsére bőven válogathatunk, budapesti programok április végén is sűrűn sorakoznak. Ha még nincs betervezve a hónap utolsó hétvégéje, olvasd el cikkünket, mert összegyűjtöttük a legizgalmasabb eseményeket.

Budapesti programok április végére

Mi vár ránk ezen a hétvégén? Mi is meglepődtünk a programok széles választékán! Temérdek koncert, új fesztiválok, tárlatvezetések, irodalmi estek, szülinap az állatkertben és sorolhatnánk. Bizony érdemes lesz kimozdulni! Íme a legígéretesebbnek tűnő rendezvények:

A Fővárosi Állatkertben pár éve született egy kiselefánt, Samu. Habár nemrég elkapott egy veszélyes vírust, az állatkert gondozói és orvosai sikeresen meggyógyították és most 24-én volt a harmadik születésnapja. Az ünnepséget szombaton 11 órakor fogják megtartani.

Szombaton kezdődik a Jazzfest Budapest. 18 helyszínen lesz megtartva 90 koncert, április 27. és május 15. között. 20 különböző országból összesen 200 művészt hívtak meg az eseményre. A legtöbbre jegyet kell váltani, de vannak köztük ingyenesek is.

Április 25-én nyílik a Budapest Park, és egészen szeptember végéig tartanak majd koncerteket. Mivel a szervezők folyamatosan azon dolgoznak, hogy jobb legyen a színvonal, így olyan újdonságokkal várják a vendégeket, mint az este 22-kor kezdődő neccparty, érdekes látványelemekkel és szórakozási lehetőséggel.

Erzsébetváros új fesztiválja egy hete kezdődött. 7 különböző helyszínen, 7 különböző tematikában áprilistól egészen júniusig minden szombaton lesz egy-egy rendezvény.

Most, április 27-én 15-19 óráig fog tartani a Karinthy Maraton című megemlékezés, ahol Karinthy Frigyes írásait hallhatod élőben, a Reformáció emlékparkban.

Különleges parkok a belvárosban

Ha jobban esne egy kis csend és a természetben szeretnél feltöltődni, ajánljuk az alábbi különleges parkokat:

  • Török kert
  • Római romkert
  • Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum távol-keleti hangulatú kertje
  • Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum japánkertje
  • ELTE Fűvészkertjében található növénygyűjtemény-Pálmaház
  • Tárlatok a budapesti Vasarely Múzeumban

Vasarely Múzeum Budapest

Még április 28-ig lehet látogatni Victor Vasarely 1=2, 2=1 című kiállítását, amely az 1948 és 1998 közötti plakátjait mutatja be. Illetve egy időszaki tárlatot, Morphémes -Morfémák címmel, amely Pán Imre és Victor Vasarely közös párizsi történeteit, albumait mutatja be. Pán Imre így fogalmazott a művész alkotásai kapcsán: „Vasarely képei olyanok, mint a vetítővászon, amelyre a spektrum a világűr játékát vetíti. Vasarelynél ez a kozmikus ritmus rendkívül emberivé válik, oly módon, mintha egy különleges szeizmográf egyszerre rajzolná fel a gravitációs terek mozgását és az elámult néző szívdobogását.”

Zenetörténeti koncertműsor a Zeneakadémián

Április 27-én, 19:30-tól 21 óráig fog tartani a Danubia Zenekar előadása a Nagyteremben. A jegyek 3500 forinttól 6500 forintig kaphatók. Három szerző dolgozott azon, hogy bemutathassák a zenetörténetet egészen az őskori furulyától kezdődően Madonnán át a mai kor jellegzetességéig.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek