2024.05.20.
  • 2024.05.20.
ingyenes programok Budapest

Budapesti ingyenes programok 2024 áprilisában: mutatjuk a 10 legjobbat

By 2024.04.05. 0 1040 Views

Koncert, kultúra, sport, gasztrokalandozás vagy inkább játék? Választanod sem kell, akár mindegyik is lehet. Budapesti ingyenes programok 2024. április:  ide menj és ezt csináld, ha egy forintod sincs szórakozni (vagy nem sok).

A fővárosban nem nehéz pénztárcabarát, mégis izgalmas, élvezhető programot találni. Áprilisban lesz pl. ingyenes jazzkoncert, Társasjáték-fesztivál, kerekasztal-beszélgetés a fenntartható divatról, ázsiai street food fesztivál és még sok más. Ezeket ajánljuk:

Budapesti ingyenes programok 2024

10-es lista:

Te nem vagy olyan – kiállítás a Bura Galériában

Március 7-én nyílt meg a Bura Galériában négy fiatal pályakezdő roma női alkotó kiállítása Te nem vagy olyan címmel. Oltai Kata, a tárlat kurátora így foglalta össze, mit láthatunk a galériában: „nemiségüket és etnikai gyökereiket, ezek egymásba fonódó hatásait különféleképpen és különböző mértékben feldolgozó vagy éppen ettől az elvárt szereptől szabadulni akaró” művészek munkáit.

A kiállításról bővebben itt. Megtekinthető csütörtöktől szombatig, 15-19 óra között, április 26-ig.

Zenei szubkultúrák világa – kiállítás a Turbinában

A kiállítás középpontjában a 90-es években indult techno és alter szubkultúra áll, melynek újraéledő korszaka egyre nagyobb teret hódít a fiatal generáció körében. A koncerteket és fesztiválokat bemutató kiállítás a jelenlegi trendi és ikonikus időszak mellett megidézi az induló korszakot is, egyedülálló módon vonva be a fiatalabb generációt az alternatív zenei fesztiválok és klubok világát bemutató képekkel a Turbina Kulturális Központ pop-up galériájában.

kiállítás április 4–19-ig látható.

Nagy Budapesti Halfesztivál 2024

 Az ingyenes gasztrofesztivál a Magyar tudósok körútján vár 2024. április 12–14. között. Halászlé, rántott és sült halak, harcsapaprikás – aki szereti a halételeket, az biztosan nem marad éhen. Persze más fogunkra való is akad majd: magyar és nemzetközi fogások, finom desszertek és mámorító italok színesítik a kínálatot.

Divatforradalmárok – kerekasztal-beszélgetés a fenntartható divatról

Hogyan néz ki a a divataktivizmus a jövőben? A Fashion Revolution Hungary szervezésében egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül hallhatunk arról, miként formálható a fenntartható divat iránti attitűd itthon, milyen tendencia figyelhető meg 5 évvel ezelőtthöz képest, illetve hogy milyen akadályai vannak a fenntartható divat széleskörű terjedésének.

Résztvevők:

  • Gózon Eszter – fenntartható szemléletű stílustanácsadó
  • Fritzson-Bajdor Tünde – a Swappis tulajdonosa
  • Majoros Zita – az egyik első, hazai környezettudatos márka, a Printa alapítója
  • Moderátor: Pölz Klaudia, divatújságíró, fenntartható divatmárka menedzser és a Fashion Revolution Hungary önkéntese.

Az esemény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

  • Időpont: április 18. 19:00
  • Helyszín: High Five Budapest (Király utca 24., Budapest 1061)

Asian Street Food Festival

Kontrasztok, textúrák, friss ízek, autentikus klasszikus, egzotikus italok – ezt kínálja a Botellón Terasz április 18-tól 21-ig. A gasztrofesztiválon isteni ázsiai ételekkel ismerkedhetünk meg, az élő zene és a fergeteges dekoráció bónusz. A belépés teljesen ingyenes. Tovább az eseményhez.

Társasjáték-fesztivál

Milyen varázslatos játékok rejlenek még a hazai színtéren túl a nagy kiadókon? Ismerd meg a magyar szcéna tervezőit, a remek ízléssel rendelkező kis kiadókat, próbáld ki a játékokat, szerezd be a kedvenceidet és ne hagyd ki az olyan izgalmas programokat sem, mint a tombola vagy a nyereményjáték! – írják a szervezők. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletek itt.

  • Időpont: április 20. 09:00–20:00
  • Helyszín: Döbrentei utca 9., Budapest 1013

I bike Budapest 2024

Az I bike Budapest nem csupán egy bringás felvonulás, azért bringázunk át több ezren a városon, hogy olyan város legyen Budapestből, ahol mindenki bringára mer ülni. Az idei felvonulás követelései: 12 pont a bringás Budapestért! Bővebben itt.

  • Időpont: április 20. 15:00
  • Helyszín: Népliget, Soó Miksa sétány
  • Útvonal: Népliget – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Városliget, Napozórét

Föld napja a Pál-völgyi kőfejtőben

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal. Ízelítő:

  • „Vízipók és barátai” – rovarbemutató
  • „Állati felelősség” – kisállatbemutató
  • Gyermekkoncert – KISKALÁSZ ZENEKAR
  • Közel 20 természetvédelmi szervezet bemutatkozása
  • Cincér Játszóház
  • Kedvezményes barlangtúrák a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangokban
  • Természetismereti hétpróba játék
  • Természetvédelmi kiadványok, ajándéktárgyak és Nemzeti Parki Védjegyes termékek vására
  • Barlang-labirintus
  • Interaktív kiállítás a Látogatóközpontban
  • Környezetbarát büfé

A rendezvény ingyenes.

Nemzetközi Jazz Nap

Az UNESCO 2011 novemberében döntött arról, hogy minden év április 30-át nemzetközi jazz napként ünnepli annak elismeréseként, hogy a jazz műfaján keresztül a kultúrák közötti párbeszédet és megértést erősíti, segíti, közelebb hozva ezzel az embereket a világ minden táján. A jazz nap Herbie Hancock világhírű zongorista, UNESCO jószolgálati nagykövete kezdeményezésére indult, és már 2012-ben is világszerte koncertek ezreivel ünnepelték – olvasható az eseménynél.

Budapest nagyszabású jazzkoncerttel ünnepli a jazz napját a Városháza parkban április 30-án, este 8-tól. A rendezvény ingyenes.

Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei (szabadtéri kiállítás)

Az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadának ünnepi programsorozata a tavaszi szabadtéri tárlat megnyitójával kezdődött március 7-én. A Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei című kiállítás a 2014-ben újjászületett épületegyüttes teljes történetét mutatja be a 19. század végétől napjainkig, három kiemelt korszakon keresztül.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek