2024.05.19.
  • 2024.05.19.
Budai parkok

Az 5+1 legjobb park a budai oldalon

By 2024.04.28. 0 83 Views

Kissé ingadozik az időjárás, de gyakran van már lehetőségünk kimozdulni, napsütésben sétálgatni. A sok esőtől egyre jobban burjánzik a természet és az erdők, kertek hívogatják az embert. Ha kíváncsi vagy, melyek a legszebb budai parkok, ahová érdemes kiruccanni, olvasd tovább cikkünket.

Budai parkok

Országszerte rengeteg gyönyörű park van, illetve kirándulóhely, botanikus kert, kilátó. Most nézzük meg, melyek azok a Budán található pontok, amelyekre érdemes ellátogatni. Vannak köztük olyanok is, amelyeknek történelmi  háttere lenyűgöző, és emiatt még jobban átszellemülhetünk, ha arra járunk.

A Feneketlen-tó

Újbudán található ez a népszerű hely. Nem csoda, hiszen gyönyörű a kilátás, körbe lehet sétálni a tavat, sőt még futópálya, tenisz- és street workout pálya is van. A város zajából gyorsan ki lehet zökkenni, ha ellátogatunk ide, és megcsodáljuk a sűrű növényzetet. Feküdj ki a fűbe olvasni, vagy nézd a vízben lubickoló kacsákat!

Óbudai-sziget

Másnéven Hajógyári-sziget, ami egyrészt a nyár egyik legnagyobb fesztiváljának ad otthont, másrészt, mikor a szezonnak vége, átalakul az egyik legbékésebb szigetté. Sokan kutyasétáltatásra használják, ami érthető, hiszen tele van erdővel és réttel. De családoknak is ideális, főleg a csúszdapark miatt, ahol a gyerekek jót tudnak játszani.

Kopaszi-gát

A legtöbb belvárosi park közelében könnyen rálelhetünk éttermekre és kávézókra, azonban a Kopaszi-gát magába foglalja ezt is. Dél-Budán találjuk a parkot, ahol természetes vízi strand is van. Sajnos kutyákat nem lehet bevinni, de családos, baráti programokhoz, jógához tökéletes helyszín.

Jókai-kert

A Svábhegyen alakította ki kerti pihenőjét Jókai Mór, egy különleges, oroszlánfejes paddal és egy malomkerékből kialakított asztallal. A kert romantikus hangulata elvarázsolja a látogatókat. Vannak szakvezetéses séták amelyeken részt lehet venni.

Városmajor

1785-ben rendelte el II. József, hogy közparkká alakítsák a területet. A parkban láthatod a Jézus Szíve templomot, a Hegyivadász-emlékművet, Hüvelyk Matyi és Beethoven szobrát. Érdemes legalább egyszer ellátogatni ide és körbesétálni a környéket.

Pünkösdfürdő – a legújabb a budai parkok közül

2022-ben nyílt meg a Pünkösdfürdő Park, amely a Duna mentén helyezkedik el és sportpályák, tanösvények, játszóterek találhatók benne. Akinek mozgékony kutyája van, hozza mindenképp, ugyanis van számukra kialakított akadálypálya is. A lakosságnak köszönhető, hogy nem gumiburkolatú felületek és sportpályák foglalják el a területet, hanem egy zöld oázis.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek