2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Christopher Walken: Budapest gyönyörű

Újabb világsztár méltatta a magyar fővárost: ezt mondta Christopher Walken Budapestről

By 2024.03.12. 0 144 Views

Jennifer Lawrence, Meghan Markle, Emma Stone és Mark Ruffalo után még egy hírességet vett le a lábáról a főváros. Christopher Walken Budapestet gyönyörűnek tartja – ez már most többet dobott a magyar turizmuson, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) híres-hírhedt 2 milliárdos imázsfilmje – lehet, be kellett volna mutatni.

Denis Villeneuve 2021-ben bemutatott sci-fi eposzának első részét, a Dűnét Budapesten forgatták, ahogy a Dűne: Második rész is itt készült. A Dűne kiváló színészeihez (Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Javier Bardem és Zendaya) a Másodikban Christopher Walken, Florence Pugh, Austin Butler és Léa Seydoux újoncként csatlakozik.

Ki kicsoda?

Walken az ismert világegyetem ura és parancsolója, IV. Shaddam Padisah császár, Pugh a császár lánya, Irulan hercegnő, Butler egy Harkonnen, Seydoux pedig az Atreides-ház szövetségeseként ismert Lady Margot Fenrig szerepében tűnik fel.

Christopher Walken: Budapest gyönyörű

És itt jön a képbe Budapest meg a turizmus. Christopher Walken négy év kihagyás után tért vissza a színészethez, amihez egy icipici köze a fővárosnak is volt. Walkent a Vanity Fair riportere arról kérdezte, mi miért pont a Dűne folytatására mondott igent, mire a színész azt válaszolta:

„Természetesen láttam a Dűne első részét. Többször is megnéztem és imádtam. Csodáltam Villeneuve filmjeit. Az Érkezés szerintem csodálatos volt. Aztán a benne szereplő zseniális színészek miatt is el kellett vállalnom, hogy együtt dolgozhassak Javier Bardemmel, Josh Brolinnal, Timothée Chalamet-vel, Florence Pugh-val és Stellan Skarsgårddal.” Majd hozzátette:

„És hogy elmehessek Budapestre, ami egy gyönyörű város.”

Ahogy a hírről beszámoló player.hu is megjegyzi: remek sajtó ez Budapestnek, ami nemcsak turistákat csábíthat a magyar fővárosba, de tovább emeli a városnak a filmesek körében már most is adott nemzetközi jó hírnevét. Megvan az esélye, hogy ez több produkciót is hozzánk csábíthat a jövőben.

Egyébként Austin Butler is dicsérte Budapestet. Mint elmondta, Florence Pugh-val közösen mentek el kirándulni, és nagyon különleges helyeken jártak.

(Kiemelt kép: facebook.com/onlinechristopherwalkenfanclub)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek