2024.05.19.
  • 2024.05.19.

Hírességek Budapesten: Jennifer Lawrence olvasójegyet vitt a Szabó Ervin Könyvtárból

By 2024.03.08. 0 215 Views

Meghan Markle, Emma Stone, Mark Ruffalo és Jennifer Lawrence is járt már Budapesten, ki a karácsonyi hangulatért, ki a mekis ételekért volt odáig. Lawrence a Vörös veréb forgatása után kért olvasójegyet emlékül a FSZEK-től. Hírességek Budapesten – tényleg bármikor összefuthatunk a sztárokkal?

A főváros építészeti büszkesége a Kálvin téri Wenckheim-palota: a különleges épület számos Budapesten forgatott filmben kapott már kisebb-nagyobb szerepet. 1931 óta a Wenckheim-palota ad otthon a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak, ahol már több híresség is forgatott. Legutóbb Emma Stone rángatta a díszbejárat rácsait, előtte Vécsei H. Miklós keringőzött a palotában Semmelweisként – írja az ÉnBudapestem.

A könyvtár főigazgatója, Kovácsné Koreny Ágnes arról mesélt a portálnak, hogy milyen az, amikor filmet forgatnak az épületben. Mint elmondta, egyes színészek a könyvtárral is megismerkednek, Jennifer Lawrence például még olvasójegyet is kért emlékül.

Hírességek Budapesten – megéri a FSZEK-ben lesben állni?

A sajtó rendre beszámol arról, hogy éppen ki forgat a városban, milyen ismert emberek tűntek fel egy budapesti kávézóban vagy étteremben. Van, aki képes órákig ácsorogni egy forgatási helyszínen, hogy egy pillanatra élőben láthassa kedvenc színészét. Mi a helyzet a Szabó Ervinnel? Bármikor belefuthatunk egy sztárba?

Nem éppen. A szereplők személyét üzleti titokként kezelik a filmes cégek, a forgatásokhoz bérelt könyvtári területekre a még a könyvtár munkatársai sem léphetnek be.

„Előfordul azonban, természetesen, hogy a rajongók hírét veszik, hogy egy neves színész itt forgat, vagy látják a könyvtár körüli külső területeken, utcákban a filmes autókat, a kosztümös statisztákat – ilyen esetekben volt már, hogy többen összegyűltek a Szabó Ervin téren, hátha megpillanthatnak egy-egy hírességet”

– mondta Kovácsné Koreny Ágnes. Hozzátette, hogy a turisták sokszor azért mennek a könyvtárba, hogy egyes filmek helyszínét lássák. Mint mondta, a turisták sokszor a filmekben látott konkrét termek megtalálásában kérnek segítséget, mégpedig úgy, hogy mobiltelefonon, az adott film egy képét mutatják a könyvtárosnak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek