2024.05.19.
  • 2024.05.19.
EP-vita

Jobbik a szavazólapon – A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat

By 2024.05.06. 0 91 Views

Jobbik a szavazólapon – A Jobbik-Konzervatívok képviselői is leadták a párt európai parlamenti (EP-) választáson való indulásához szükséges ajánlásokat a Nemzeti Választási Irodán (NVI) péntek délután.

Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, a párt európai parlamenti képviselője elmondta: A szükséges 20 ezernél több, legalább 23 ezer szignót nyújtottak be hitelesítésre a választási szerveknek.

A politikus arról beszélt: Az aláírásgyűjtés kéthetes időszakában arra törekedtek, hogy aktivistáik, önkormányzati és országgyűlési képviselőik minél több polgárral találkozzanak és beszélgessenek.

Hangsúlyozta: tragikus a közélet állapota. A magyar emberek nehéz helyzetben vannak. Ám megvan bennük az igény arra, „hogy szakmai programokkal kínáljunk alternatívát a Fidesz rendszeréhez képest”.

Jobbik a szavazólapon – Róna Péter, a párt EP-listavezetője hangsúlyozta: Brüsszelbe kijutva hármas cél vezérli majd munkáját.

Szeretné elérni, hogy Magyarország teljes jogú tagja maradjon az Európai Uniónak. Akárcsak azt, hogy – a nekik közvetlenül juttatott uniós forrásokon keresztül – erősítsék az önkormányzatokat. A magyar fizetéseket pedig zárkóztassák fel az európai bérekhez.(MTI)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek