2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Futókörök Napja 2024

Futókörök Napja 2024: mutatjuk a budapesti helyszíneket

By 2024.04.25. 0 160 Views

Jön a Futókörök Napja 2024. április 27-én, szombaton! Az eseményt immár negyedik alkalommal rendezik meg, melynek keretében húsz helyszínen húznak futócipőt az érdeklődők az egyes településeken.

A szervezők tájékoztatása szerint Bicskén, Budapest IV., X., XV., XVIII. kerületében, Cegléden, Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Mosonmagyaróváron, Pápán, Sárváron, Szarvason, és Szolnokon lehet birtokba venni a rekortán borítású futóköröket.

A korábbi évekhez hasonlóan a települések versenyeznek is, a nap végére kiderül, hol gyűjtötték a legtöbb kilométert. Az első három alkalommal Dabas végzett az élen, így az idei esemény egyik kérdése, hogy lesz-e olyan helyszín, amelyen le tudják körözni a Pest vármegyeieket.

Futókörök Napja 2024: még aznap is regisztrálhatunk

A Futókörök Napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet április elsejétől, a „futó” bolondok napjától online, illetve az esemény napján, az egyes helyszíneken, a verseny ideje alatt lehet elvégezni. A megtett köröket időmérő chipek segítségével mérik a szervezők, a legtöbbet futó egyéni teljesítők értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek.

A Futókörök Napja az Ötpróba szabadidősport program hivatalos pontszerző állomása.

Budapesti helyszínek

  • IV. kerület: Óceánárok utca
    A Szilas-patak újpesti szakaszának partján kialakított futópálya nyugodt környzetben épült, amely mellett bringapark és pumpapálya is található.
  • X. kerület: Sportliget
    A kőbányai Sportliget már több sporteseménynek otthont adott az elmúlt években, ami nem is meglepő, hiszen számtalan sportág űzhető az igényesen felújított közparkban.
  • XV. kerület: Páskom park
    A Páskom-parki futókör a főváros XV. kerületének központjában, Újpalotán található egy lakótelep tőszomszédáságban, így a kihasználtságára nem lehet panasz.
  • XVIII.: Havanna utca
    A Havanna utcai lakótelepet a rekortán futópálya és annak egyik végén található kondipark teszi igazán sportossá.

Díjak

Helyszínenként a három legtöbbet futót 25.000, 15.000 és 10.000 Ft értékű sporteszköz vásárlási utalvánnyal díjazzák, amelyet minden esetben az adott helyszín szervezője biztosít számára.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek