2024.05.20.
  • 2024.05.20.
Látnivalók a 12. kerületben

5 dolog, amit neked is látnod kell a 12. kerületben

By 2024.04.28. 0 105 Views

Minden kerületnek megvan a maga szépsége és különlegessége. Ebben a cikkben azt fogjuk sorra venni milyen látnivalók vannak a 12. kerületben. Ha kirándulni szeretnénk menni, vagy a természet közelbe kerülni, de nem utaznánk sokat, akkor ez a kerület jó választás. Rengeteg a látnivaló, bőven van hely akár több nagy társaságnak is a Normafán. Különleges építményeket láthatunk az utcákon járva és némelyik hegyen is.

Látnivalók a 12. kerületben

A kanyargós utcákon is kellemeseket lehet sétálni. Az is nagy plusz, hogy közben betérhetünk egy-egy étterembe vagy kávézóba. Ezek közül kiemelkedő hangulata van a Levendula presszónak, a Larus étteremnek, a francia á table! pékségnek és a Fragolának. A Hegyvidéki Bevásárlóközpont felfedezése is könnyedén kitölt egy délutánt. A város belsejétől távolodva találkozhatunk a hegyek és völgyek által kialakított természeti tájjal. Nézzük, merre vehetjük az irányt!

Hegyek a 12. kerületben

  • Budai-hegységben szokták minden évben, októberben megrendezni a Budai kilátók című túrát. 4 kilátót érint, és a Normafáról indul.
  • Széchenyi-hegy, ami a gyermekvasút végállomása. 1890 óta lehet fogaskerekűvel is megközelíteni.
  • Az Isten-hegy teljes területe beépült mára.
  • Sváb-hegy/ János-hegy, amely Budapest legmagasabb pontja, környékén számos századfordulós villát és üdülőt láthatunk.

Látnivalók a 12. kerületben: völgyek

  • Farkas-völgy
  • Harang-völgy
  • Denevér-árok (Európa legrégebbi kovakő bányájával)

Normafa – megérdemli, hogy külön kitérjünk rá

A Budai Tájvédelmi Körzet része, arra járva különleges élővilág vesz minket körbe. Igazi kalandnak számít, ha a Zugligeti Libegővel közelítjük meg a János-hegyet, ahonnan egy rövid sétával eljuthatunk a Normafára. Ha valaki nem fél a magasságtól, mindenképp próbálja ki! De a Hűvösvölgyről is mehetünk a Gyermekvasúttal vagy Városmajortól fogaskerekűvel. Lehet piknikezni, sütögetni, csapatépítőkre tökéletes helyszín, illetve osztálykirándulásokat is gyakran tartanak ott.  

Zugliget

Kossuth Lajos és Sissi királyné is gyakran látogatta a környéket. El lehet nézni a Szent Család-plébániatemplomhoz vagy  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közparkjába. 2017-ben nyitották meg a Lóvasút Kulturális Rendezvényközpontot, ahol gyakran tartanak kulturális eseményeket, könyvbemutatókat és színdarabokat. Illetve a  több mint 50 éves libegő az egyik legikonikusabb vonása Zugligetnek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek