2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Brenner Koloman visszalép

Brenner Koloman visszalép Vitézy Dávid javára

By 2024.04.19. 0 415 Views

Brenner Koloman visszalép. A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje bejelentette: felfüggeszti főpolgármester-jelölti kampányát. Arra kéri támogatóit, aválasztáson Vitézy Dávidot támogassák.

A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák – jelentette be az Indexnek Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután részt vett Vitézy Dávid programbemutatóján. Erről a 24.hu számolt be.

Brenner Koloman szerint Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy a polgárok valódi problémáit meghallva, és nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő. Mint mondta:

„Nem értek mindenben egyet Vitézy Dáviddal, az én programomnak hangsúlyos eleme volt például a méltányos autóhasználat, de sok közös pont is van.”

A tegyük rendbe a közbiztonságot programpontom hasonlít a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatra. Erről a javaslatról ITT írtunk korábban.

Abban is egyetértenek, hogy a külső kerületeket erőteljesebben meg kell jeleníteni a fővárosi politikában. Szerintük Budapest nem csak a belvárosról szól. Brenner oloman arról is beszélt, hogy a korrupciós ügyek kivizsgálását, bérlakások építését a mini-Dubaj helyett szintén javasoltam és támogatom.

  • „Sok olyan pontja van a programomnak, amelyeknél úgy gondolom, ha Vitézy Dávid lesz a főpolgármester, megvalósíthatók lesznek.”

A jobbikos politikus leszögezte, hogy visszalépése Vitézy Dávidról és a programokról szól. Azt szeretné, hogy ne pártközpontokból irányított szekértáborok adják a főpolgármestert, hanem egy polgári értékrend szerint működő, a budapesti polgárokért és a közjóért dolgozó városvezető legyen.

Brenner Koloman Róna Péter támogatására buzdít az EP választáson

Bár Budapesten Vitézy támogatására buzdít Brenner Koloman, az EP-választáson továbbra is arra kéri támogatóit, hogy Róna Péterre és a Jobbik-Konzervatívok listájára szavazzon. Róna Péter többek között azon dolgozna Brüsszelben, hogy a fővároshoz és más önkormányzatokhoz is eljussanak az uniós források.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Róna Péter úgy látja, a Jobbik a magyar konzervativizmus és polgárosodás legjobb nemzeti hagyományaira építő párt, amely a rendszerváltók által kijelölt úton halad. Szerinte az ország pont azon a tragikus úton jár, ami a trianoni és a második világháború utáni békeszerződéshez vezetett. Most, mint akkor, teljesen magunkra maradtunk. Szerinte a többi 26 uniós tagállam nem ért velünk egyet, és nem is érti, miért megyünk szembe a közösség politikájával.

Róna Péter azt ígérte: Brüsszelben józan, felkészült, felelősségteljes, a magyar érdekeket mások sértegetése és gyűlöletkeltés nélküli politikával képviseli majd a magyar álláspontot. Nem sértegetni fogja a magyar kormányt és nem rendeli másoké alá Magyarország érdekeit. Emellett arra törekszik, hogy olyan politikára bírja az uniót, ami hozzájárul Magyarország tényleges felemelkedéséhez.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek