2024.05.20.
  • 2024.05.20.
budapesti közművek

Megduplázza napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

By 2024.04.19. 0 85 Views

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek. Számos telephelyükön létesítenek napelemes kiserőműveket. Mindezt a társaság pénteken közölte az MTI-vel.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket.

Hozzátették, hogy a fejlesztések megalapozásaként a társaság 2023-ban nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként napelemmodulokat, invertereket, tartószerkezeteket vásárolt.

A telepítések még az idén – az engedélyezési folyamatokat is figyelembe véve – teljeskörűen megvalósulnak. Összesen több mint tucatnyi telephelyen közel 500 kW lesz a társaság különböző divízióinak (FŐTÁV, FKF, FŐKERT, BTI, FŐKÉTÜSZ) üzemi épületei tetőszerkezetein elhelyezett termelő kapacitás. 

A társaság napelemei által termelt zöld áram évente több mint 200 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának elkerülését fogja eredményezni – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció – Oroszlány, 2023. október 11. Napelemek az átadás napján 2023. október 11-én az MVM Zöld Generáció Kft. országos naperőművi hálózata új egységében, amely a volt bokodi erőmű zagytározóján épült fel Oroszlányban. – MTI/Bodnár Boglárka)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek