2024.05.19.
  • 2024.05.19.

Edzés Budapesten: a legjobb mozgásformák kezdőknek

By 2024.01.21. 0 235 Views

Bármikor megszülethet a döntés, hogy változtatunk az életmódunkon, több mozgást iktatunk be a hétköznapokba. Ha abszolút nulláról indulunk, vagyis eddig nem volt része az életünknek a rendszeres testmozgás, akkor érdemes olyasmit választani, aminél kicsi a lesérülés kockázata.

Pilates

A pilates segít központi izmokat erősíteni és nyújtani, javítva ezzel testtartást és mozgáskoordinációt. Lényege a légzés és a precíz, kontrollált mozdulatok. Az előnyei közé tartozik az erős, rugalmas izmok kialakítása, a testtudatosság növelése és a gerincoszlop egészségének támogatása. A pilates kortól független, ráadásul sokféle formája létezik, gyakorlatilag nincs olyan, aki ne találná meg a számára legélvezetesebbet.

Pilates edzés Budapesten

Pilates Balance Stúdió az Oktogonnál: Gépekkel felszerelt STOTT Pilates stúdió, ahol az oktatók extra figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek a lehető leghelyesebben végezzék el a gyakorlatokat. A STOTT Pilates lényege, hogy a gyakorlatok elsajátításával minél közelebb kerüljünk az ideális testtartáshoz. Az edzések élvezetesek, de ez nem azt jelenti, hogy nem dolgoztatják meg a test, sőt nagyon is kinéz másnapra egy jó kis izomláz.

Ariel Pilates a Bajcsy Zsilinszky úton: Az Aerial Pilates ötvözi a talaj és a gépes pilates edzések gyakorlatait. Lényege a kontrollált mozgássorozatok és a légzés optimális összehangolása, miközben a torna a test egész izomzatát tonizálja, beleértve a test ún. „erőközpontjában” lévő belső izmokat is, amelyek létezését egyébként észre sem vesszük, így azokat akaratlagosan nem is mozgatjuk.

Oxygen Wellnes a Naphegyen: A reformer pilates egy egészen új megközelítése ennek a mozgásformának. A reformer gép olyan eszköz, ami segít, hogy a gyakorlatokat helyesen végezzük pilates közben, ráadásul a mozgásformák és technikák szinte végtelen számú kombinációjára alkalmas.

Vízi gimnasztika

A vízitorna egyáltalán nem csak az idősebb korosztálynak való, ma már népszerű és elismert mozgásformának számít. A víz biztonságos, tehermentes közeget biztosít a rehabilitációhoz, a vízben végzett gyakorlatok erő-, állóképesség-fejlesztésre, regenerációra és alakformálásra is kiválóak.

Kortól, nemtől függetlenül bárki végezheti. Igazából az sem akadály, ha nem tudunk úszni, mert a speciális öv fenntart a vízen, és  még a helyes testtartás elérésében is segít. Az edzések mély vízben zajlanak, ahol senkinek sem ér le a lába, a résztvevők futva, ugrálva stb. haladnak a vízben.

Vízi edzés Budapesten

Császár-Komjádi Béla Sportuszoda és Rákoskeresztúri uszoda: Csoportos órákra lehet bejelentkezni, az első alkalom ingyenes, mindössze az uszodabelépőt kell megvenni. Előzetes bejelentkezéssel vehetünk részt az edzéseken, minden szükséges eszközt biztosítanak.

Kondicionáló aquafitness a Life1 Fitnessben: Csoportos vízi torna, ami megdolgoztatja az összes izmot, fejleszti az egyensúlyérzéket, koordinációt. Kismamák is részt vehetnek a foglalkozáson a 7. hónapig, de rehabilitációs is ajánlott. Itt nem zenére megy a torna, szóval kell aggódnunk, sikerül-e ütemben maradnunk vagy sem.

Tai chi

A tai chi egy kínai eredetű harcművészeti és testgyakorlatrendszer, amely kiegyensúlyozza a testet, a lelket és az elmét. Lassú, folyamatos mozdulatokból áll, amelyeket légzési technikákkal és meditációs elemekkel kombinál. Célja a test energetikai egyensúlyának javítása, a stressz csökkentése, az állóképesség fejlesztése és a belső erő megtapasztalása. Az első néhány óra nem lesz könnyű, de bele lehet jönni.

Tai chi edzés Budapesten

Yang Family Tai Chi Hungary: Budapest II., III., XI., XII., XIV. kerületében és Budafokon is tartanak edzéseket. Részletek itt, az oldalon leírják, hogy mire számíthatnak a kezdők és mi történik a gyakorlások során.

Golden Tiger’s Egyesület: Az egyesület fontos céljának tartja, hogy korosztálytól függetlenül megismertesse az emberekkel a kung fu ezen stílusait, ezért iskolánk a kung fu edzés keretein belül nemcsak az oktatásra fektet nagy hangsúlyt, de a tanítványok testi, lelki nevelésére. Szeptember első két hetében ingyenes magánórákra is jelentkezhetünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek