2024.05.08.
  • 2024.05.08.
Navalnij özvegye

Navalnij özvegye Budapesten mond beszédet március 15-én

By 2024.03.14. 0 145 Views

Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye is felszólal március 15-én 17 órától a civilek és a főváros közös rendezvényén.

Mint ismert Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Putyin egyik legnagyobb riválisa februárban halt meg a börtönben. Valószínűleg politikai gyilkosság áldozata lett. Özvegye ezután jelentette be, hogy folytatja a férje által megkezdett küzdelmet. Az özvegy is azzal vádolja az orosz hatóságokat, hogy férjét Vlagyimir Putyin elnök utasítására ölték meg.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere most Facebook-oldalán jelentette be, hogy Julija Navalnaja is felszólal március 15-én 17 órától a civilek és a főváros közös rendezvényén. Mint írta:

„Hallgassátok meg a „Budapest köztársaság” rendezvényén, március 15-én 17 órától a Szabad sajtó úton Alekszej Navalnijnak, az erkölcsi igazságok védelmében az életét is feláldozó orosz ellenzéki vezető özvegyének, Julija Navalnajának szavait.”

Karácsony hozzátette: „Mi itt az igazat mondjuk” – Youtube közvetítései, tényfeltáró videói, bátor kiállásai végén gyakran köszönt el ezzel a mondattal Alekszej Navalnij. Az ember, aki megmutatta, hogy még azok is, akiknek nincs hatalmuk, képesek megváltoztatni a világot. Ne adjátok föl, soha ne adjátok föl – ezt válaszolta arra a kérdésre, mi lenne az üzenete, ha megölné a zsarnok.

Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye is elmondja üzenetét március 15-én 17 órától a civilek és Budapest közös rendezvényen.

(Fotó: Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye beszédet mond az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén 2024. február 28-án. Navalnij február 16-án, 47 éves korában hunyt el egy szibériai börtönben. MTI/EPA/Ronald Wittek)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek