2024.05.19.
  • 2024.05.19.
parkolás Budapesten

Jó tudni: májustól ezeken a helyeken is fizetős lesz a parkolás

By 2024.05.04. 0 64 Views

Tavasszal változnak a kizárólagos lakossági parkolóhelyek és a fizetős parkolózónák területei. Van, ahol már áprilistól kell fizetni, máshol május elején-közepén élesedik az új üzem. Hol (lesz) fizetős parkolás Budapesten? Itt a lista!

Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni tavasztól – derítette ki az énbudapestem.hu. A portál utánajárt, hol és mikortól változnak a parkolásra vonatkozó szabályok, cikkükben megírták a részleteket is. Íme:

Fizetős parkolás Budapesten: Zugló

Május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos Király útja – Fogarasi út – Örs Vezér útja – Örs vezér tere által határolt területen, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok. A május 15-21. közötti időszakban egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik.

Zugló vezetése két további területre terjeszthetné ki a fizetős zónát, de ezeket egyelőre nem tervezik. Az egyik ilyen környék az Egressy út – Jerney utca – Fogarasi út – Nagy Lajos király útja által határolt terület, ami a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos. A másik a Csömöri út – Rákospatak utca – Vezér utca – Egressy út – Lőcsei út – Szugló utca – Fűrész utca – Bosnyák utca – Lőcsei utca által határolt terület, ami jelenleg egy ingyenes „parkolási oázis” a térképen.

Újbuda

A XI. kerületben a Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért. A fizető övezet további bővítését nem tervezik, legalábbis egyelőre. Őrmezőn nem lehetséges a fizetős övezet további bővítése, tehát a Balatoni útig bezárólag még lesznek ingyenes parkolóhelyek – tudta meg a lap.

Fizetős parkolás Budapesten: itt nem változnak a szabályok

II. kerület

A II. kerületi önkormányzat nem bővíti a jelenlegi fizetős zónákat és azok besorolásán sem változtat. A kizárólagos lakossági parkolózónákat viszont fokozatosan kiterjesztik, jelenleg a parkolóhelyek 30-50 százaléka ilyen.

Angyalföld

Angyalföldön régóta fizetős parkolózóna a kerület egész területe. Kizárólagos lakossági parkolóhelyek a Szent István körút – Váci út – Dráva utca – Carl Lutz rakpart négyszögben találhatók. A kijelölt helyeken hétköznap és hétvégén is 18 és 7 óra között tilos a parkolás engedély nélkül.

Ferencváros

A ferencvárosi önkormányzat nem tervezi bővíteni a parkolási zónák területét – remek hír!

Hegyvidék, Óbuda

A XII. kerületi önkormányzat sem tervezi a fizetős parkolózónák területének bővítését, és a meglévők besorolásán sem változtatnak a közeljövőben.

Újpestről és Kőbányáról nem tudni részleteket, az illetékesek nem válaszoltak a portál megkeresésére.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek