2024.05.20.
  • 2024.05.20.
Budapest legjobb könyvesboltjai

A kicsik imádják: Budapest legjobb gyerekkönyvesboltjai

By 2024.04.07. 0 93 Views

Nem tudod, milyen könyvet vegyél az aprónépnek? Ezekben az üzletekben készséggel segítenek. Nem egyszerű könyvesboltokról van szó, igazából közösségi térként is működnek, ahol zenés foglalkozásokkal, kalandjátékokkal, kreatívkodással és színes programokkal várják a legkisebbeket. Budapest legjobb gyerekkönyvesboltjai – itt a felnőttek sem fognak unatkozni!

Pagony, Móra, Maminti kuckót, Róka úr és Kompánia, Kultúrgyerek – ezek

Budapest legjobb gyerekkönyvesboltjai

Bartók Pagony

Sorra nyílnak a Pagony könyvesboltok, nem véletlenül. A jobbnál jobb könyvek mellett számtalan foglalkozást tartanak gyerekeknek, érdemes követni a Facebook-oldalukat. Egyik kedvencünk a Bartók Pagony, a következő hétvégén két remek program is lesz:

  • Április 12-én, pénteken (16:30-18:00) az 5-6 éves, nagycsoportos gyermekeknek komplex, élményközpontú iskola-előkészítő foglalkozást tartanak. Sok mozgással, verssel, és mesékkel gazdagított környezetben szerezhetik meg a kicsik azokat a készségeket, melyekre a sikeres iskolai teljesítményük épülhet. Részletek itt.
  • Április 14-én, vasárnap (15:00-18:00) ismét a Kölyök Turbinában Lovagképzőn vehetnek részt a gyerekek 0-9 éves korig. Az izgő-mozgó, mindenhova kúszó, vidám kölykök közösen vehetik be Turbina mesés várát. Lovagi torna, ritmuslabor, kard és pajzsfestés, koronakészítés, vesszőparipa készítés és sörényfűzés – csak néhány az izgalmas programok közül. Helyszín: Vajdahunyad utca 4., Budapest,1082

Móra

Kiadványaikon számtalan generáció nőtt fel, jó pár pöttyös könyv ma is a családi könyvtár része (még akkor is, ha már bőven kinőttük a célzott korosztályt). Alapításától, 1950-től a rendszerváltásig a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője, igényes, minőségi könyvek kiadója volt. Igazi szellemi alkotóműhelyt működött, szerzői és szerkesztőgárdája legendás.  A kiadó kiemelt figyelmet fordított a hazai alkotókra, könyveinek döntő többsége a magyar szerzők és grafikusok munkáját dicséri. A VI. kerületi mintaboltjukban (Budapest, Jókai u. 6.) első kézből szerezhetjük be az újdonságokat és a klasszikusat.

Május 5-én a 6SZÍN teátrumban kettős jubileumot ünnepelhetünk. Kányádi Sándor költő születésének 95. évfordulója, illetve a Kaláka együttes megalakulásának 55. évfordulója alkalmából a zenekar koncertet ad a színház előadótermében. A Kalákát rengeteg szál köti össze Kányádi Sándorral. Első erdélyi turnéjukon született meg Az elveszett követ című Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Ezekből válogatva jött létre Az elveszett követ zenéskönyv, melyet az eseményen be is mutatnak. A május 5-én, a 11 órakor kezdődő koncertre és könyvbemutatóra mindenkit szeretettel várnak

Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó

Csodás kis kuckó, ahol a gyerekeket számtalan foglalkozás és játszóba várja. A szülők kávézhatnak, sütizhetnek egyet, és igen, természetesen gyerekkönyvek vannak. Április 8-án zenebölcsit tartanak: ez egy éneklős, mondókázós foglalkoztatás. Mint írják, amellett, hogy jó móka, elmélyíti és tudatosítja anya és gyermek biztonságot adó, meghitt kapcsolatát. Az éneklés oldja a felgyülemlett feszültséget mind a mamában, mind pedig a babában. A mondókák ritmusossága nyugalmat és biztonságot ad. A sok érintős, ölelgetős, simítós játék nemcsak a „szeretethormonok” termelődését fokozza, de a babák figyelmét is erősíti. További programok itt.

Róka úr és Kompánia

A Róka úr és Kompániában nem csak új köteteket találunk, mert antikvárként is működik. Az üzletet a Szabolcska Mihály utca 5. alatt kereshetjük fel. A könyvek remek állapotban vannak, hála a hozzáértő, szorgos kezeknek, akik nagy odafigyeléssel válogatnak. Ha egy régi kedvencet sehol sem lelünk fel, akkor keressük Róka úrnál!

Kultúrgyerek

A népszerű szerzők mellett ismeretterjesztő, fejlesztő, segítő könyveket is vásárolhatunk. Ha nem vagyunk biztosak benne, minek örülne a gyerek, nézzük meg a korosztály szerinti ajánlókat, sokat segítenek a döntésben. A Kultúrgyerek könyvesbolt és webáruházat egy kisgyerekes anyukaként hozta létre, célja az volt, hogy valóban értékes irodalmat nyújtsanak a gyerekes szülőknek. A több mint 4000, általuk forgalmazott könyvet és kiadványt 10-20%-os kedvezménnyel árulják és minden egyes darab minőségi rostán megy át.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek