2024.05.19.
  • 2024.05.19.
Óbudai Megbecsülés Program

Óbudai Megbecsülés Program: hétfőtől vehetők át a vásárlási utalványok

By 2024.04.23. 0 602 Views

A III. kerületben lakó 65 év feletti nyugdíjasok 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt kapnak minden évben az Óbudai Megbecsülés Program keretében. Április 22-től lehet átvenni az utalványokat.

Az évek óta tartó magas infláció és élelmiszerárak miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tavaly eldöntötte, hogy megszervezi eddigi legnagyobb szociális támogatási akcióját: az Óbudai Megbecsülés Program a 65 éven felüli nyugdíjasoknak nyújt segítséget vásárlási utalvánnyal. A támogatás április 22. és május 11. között vehető át a kerületi közösségi házakbanírja az obuda.hu.

Óbudai Megbecsülés Program: kinek jár a támogatás?

A támogatásra az jogosult, aki

  • 2024. március 31-ig betölti a 65. életévét,
  • a III. kerület közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik,
  • és nyugellátásának havi összege nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenötszörösét (azaz 427.500 Ft-ot).

A támogatás formája évente egy alkalommal 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány, amelyet a Békásmegyeri Piacon és a Kórház utcai Vásárcsarnokban (óbudai piac) működő üzletekben, árusoknál válthatnak be.

Hogyan vehető át a vásárlási utalvány?

Akik március 27-ig papíron vagy online elküldték a jelentkezésüket, postán kapnak levelet, amelyben benne van a javasolt átvételi helyszín és időpont. Az értesítő levelet se felejtsék otthon a nyugdíjasok, úgy sokkal gyorsabban fog menni az ügyintézés, hamarabb megkaphatják az utalványt. Annyi a kérés, hogy lehetőleg a levélben szereplő átvételi időpontban menjen mindenki, hogy ne legyen torlódás.

Akiknek a közlekedés, illetve az utalvány átvétele egészségi okokból nehézséget okoz, azok meghatalmazottat is küldhetnek. Az ehhez kitölthető meghatalmazást az Óbuda Újság következő számában vagy itt megtalálják, de más szabályos, két tanúval ellátott meghatalmazást elfogadnak.

Az utalványokat minden nap 8:00 és 18:00 között lehet átvenni. Helyszínek és napok itt.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek