2024.05.08.
  • 2024.05.08.
bombát találtak

Elszállították a Gödöllőn talált bombát

By 2024.04.23. 0 52 Views

Elszállították a tűzszerészek a Gödöllőn előkerült második világháborús repeszbombát. Ezt közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel kedden délelőtt. 

Elszállították a Gödöllőn talált bombát

Ahogyan arról beszámoltunk, négy családi házat kell kiüríteni Gödöllőn egy világháborús robbanóeszköz miatt.

Gajdos Milán főhadnagy azóta elmondta: egy építési területen a föld alól került elő a robbanóeszköz, amelyről a tűzszerész járőr megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, 35 kilogrammos szovjet repeszbomba, biztosított gyújtószerkezettel.

Hozzátette: az eszközt elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik. 

Közölte azt is, a tűzszerész művelet idejére a rendőrség négy, közelben lévő családi házat kiürített. A repeszbomba elszállítása után a lakók visszatérhettek otthonaikba.(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció – Horváth Csaba tűzszerész alezredes a XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, a földmunkák során előkerült, 203 milliméteres szovjet gyártmányú betonromboló gránát mellett, a hatástalanítás előtt 2023. október 6-án. A hatástalanítás idejére kiürítették és lezárták a környéket, ez több mint négyezer ott lakó embert érint.)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek