2024.05.19.
  • 2024.05.19.
Brenner Koloman visszalép

Brenner Koloman: Jusson végre pénz a budapesti társasházak felújítására!

By 2024.04.17. 0 86 Views

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint rengeteg társasház szorul felújításra, azonban sok esetben a lakók ezt saját forrásból nem tudják megoldani. Itt kellene a fővárosnak és kormánynak közösen beavatkozni, és megoldást találni a problémára. A budapesti társasházak felújítása miért nem közügy? Hol késik az állami segítség és miért nem képes a jelenlegi városvezetés nyomást gyakorolni a kormányra?

A főváros és a kormány között finoman szólva sem jó a viszony. Hogy ebben mindkét félnek szerepe van, az nem vitás, viszont amíg Budapest (párt)politika csatatér, addig az emberek hétköznapjait érintő problémák a háttérbe szorulnak. Ezért volna szükség egy olyan vezetőre, aki nem „ugródeszkának” használja a főpolgármesteri tisztséget, és nem országos politikai karrier épít egy ciklus kellős közepén. Június 9-én ismét választunk, ám ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, meg kell ismernünk, hogy a jelöltek mit képviselnek.

Brenner: Politikai érdekek helyett helyi ügyeket!

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint a fővárosban is olyan önkormányzati politika kell, ami a helyi közügyekért elkötelezett emberekből áll. Olyanokból, akik nem a központi pártérdekek mentén politizálnak. Ha valaki ilyen közösséget épít, az számíthat a párt együttműködésére. Brennernek tehát az a célja, hogy a politika szóljon ismét arról, mi a jó a budapestieknek, hogyan lehet a várost élhetővé tenni.

Megoldásra váró probléma bőven akad, a fővárosnak van még miben fejlődnie, akár a köztisztaságot, közbiztonságot vagy a közösségi közlekedést nézzük. Ha szétnézünk a belsőbb kerületekben, rengeteg rossz állapotú társasházat találunk, amelyek évek óta felújításra várnak. Az önkormányzatok erejükön felül igyekeznek a lakosságot támogatni, de az ő forrásaik sem végtelenek. Egyértelműen állami segítségre volna szükség.

Brenner Koloman megválasztása esetén az ügyben késedelem nélkül tárgyalást kezdeményezne a kormánnyal.

Átfogó programot kell indítani a budapesti társasházak felújítására!

Brenner így fogalmazott:

„Ha én lennék a főpolgármester, az egyik legelső intézkedésem az lenne, hogy leülnék a kormánnyal arról egyeztetni, hogy igenis jusson forrás, pénz a budapesti társasházak felújítására. Hiszen lássuk be, rengeteg olyan társasház van, ahol a lakók erre nem képesek, és ehhez bizony nagyon komoly forrásokat kellene a magyar államnak is biztosítania.”

A társasházak felújítása igenis közügy, amibe az államnak is be kell szállnia. Tegyük rendbe Budapestet, tegyünk azért, hogy a politika végre az emberek szükségleteiről szóljon!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek