2024.05.20.
  • 2024.05.20.
Brenner Koloman

Jobbik: A magyarokat kifosztó végrehajtó maffiának falaz a kormány

By 2024.04.02. 0 144 Views

Legalábbis ez derül ki a Magyar Péter által közzétett hangfelvételből. A Jobbik szerint a rendszer lebontására és polgári Magyarország építésére van szükség. „Itt az idő, hogy tégláról téglára bontsuk le a rendszert, a következő tégla Polt Péter” – mondja dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatív főpolgármester-jelöltje.

Brenner az ATV Voks 2024 műsorának vendége volt, amelyben arról is kérdezték, hogyan tervezi a Jobbik a lebontani ezeket a téglákat. A főpolgármester-jelölt elmondta, már jó ideje ezen dolgoznak, „innen is üdvözli” Magyar Pétert, aki mindössze néhány hete „csekkolt ki a fideszes egypárti túlhatalomból”. Mint ismert, a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott felvételen az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit arról beszélt, hogy egy másik miniszter vagy Rogán Antal emberei megtehetik, hogy ügyészségi iratokból kihúznak neveket, és hogy Polt Péter nem ura a helyzetnek, ezért robbant a Völner-Schadl-féle vesztegetési botrány. Ahogy Brenner mondta, ez „égbekiáltó skandulum”, de bízik benne, hogy ügyben vizsgálat indul. Hozzátette:

„egyébként Polt Péternek egy kiegyensúlyozott polgári demokráciában azonnal távoznia kéne.”

A műsorvezető emlékeztette a politikust, hogy ez a bizonyos hangfelvétel ügyvédek, jogászok szerint nem bizonyíték önmagában semmire. Felveti a bűncselekmény gyanúját, de meg kell várni, hogy a nyomozás vagy a vizsgálatok vagy az ügyészség mit mond majd.

A fideszes kormány emberei összejátszanak a végrehajtó maffiával?

A főpolgármester-jelölt elmondta, ő már 2022 márciusában kitett egy posztot, amelyben azt firtatta, meddig gyűrűzhet a botrány. Bejegyzésében ezt írta:

„Schadl – Völner – Varga Judit – Rogán – Orbán tengely mentén mozog hónapok óta a legújabb fideszes botrány.”

Brenner arra hívta fel a figyelmet, ha a gyanú beigazolódik, az azt jelenti, hogy a kormány emberei összejátszanak a magyar polgárokat kifosztó végrehajtó maffiával. Minderről az igazságügyi miniszter is tudhatott, mégsem tett semmit. Úgy véli, Varga Juditnak ideje volna színt vallania: tudott ezekről az ügyekről? A felvételen bevallotta, hogy tudott, mégsem lépett fel ellen – miért? Továbbá azt is meg kellene válaszolnia, milyen indokkal írta alá a kegyelmi ügyet.

Mint elmondta, a Jobbik úgy véli, itt az ügyészségnek, azonnal vizsgálatot kellene indítania, Polt Péternek pedig kötelessége lenne felfüggesztenie magát. Az, hogy ő felügyeli a saját maga ellen folytatott vizsgálatot, finoman szólva sincs rendben.

A beszélgetés itt nézhető újra.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek