2024.05.19.
  • 2024.05.19.
forgalom az M1-esen

Még az idén elkezdődhet a Flórián téri felüljárók felújítása

By 2024.03.27. 0 162 Views

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megszavazta a beruházás megvalósításához szükséges forrás biztosításáról szóló megállapodást – írja a BKK. Így várhatóan még az idén elkezdődik a Flórián téri felüljárók felújítása.

A több mint negyven éve épült, két hídból álló, a Szentendrei utat és az Árpád hidat összekötő építmény rekonstrukciójára azért van szükség, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is biztonságosan lehessen használni.

A felújítás során nemcsak az útpálya burkolatát építik át, hanem kijavítják a vasbeton szerkezet eddig keletkezett hibáit is. Megszüntetik a pillérek feletti ázások okát, kicserélik a híd teljes szigetelését, új szegélyeket építenek biztonságosabb szalagkorláttal, valamint új dilatációkat helyeznek el a hidak végein – írják.

A naponta több tízezer jármű haladását biztosító Flórián téri felüljárók rekonstrukciója 2025-ben fejeződhet be.

A Flórián téri felüljáró felújításának ideje alatt – a munkálatok jellegéből adódóan – az útpálya forgalmának korlátozására kell készülni. Ezek nem egyszerre érintik majd a déli, illetve az északi hidat. A lezárások és terelések pontos részleteiről a BKK a későbbiekben részletesen tájékoztatja majd a közlekedőket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek