2024.05.19.
  • 2024.05.19.
dunakanyar napijegy

Elkészült a Nyugati pályaudvar új liftje: vandálbiztos és már használni is lehet

By 2024.03.20. 0 157 Views

Végre működik a Nyugati pályaudvar új liftje. A felvonó március 18-ától használható, az aluljáró már Végre működik a Nyugati pályaudvar új liftje. A felvonó március 18-ától használható, az aluljáró a pályaudvar területéről akadálymentesen is megközelíthető.a pályaudvar területéről akadálymentesen is megközelíthető.

Elkészült a Nyugati pályaudvar új peronfelvonója – közölte a MÁV. Mint írják, tavaly augusztusban kezdődtek meg a munkálatok a Nyugati pályaudvar keresztaluljáró felújítása és a hozzátartozó peronlift cseréjéhez kapcsolódóan. A WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből áll, az egyik az aluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak felújítása, a másik pedig az akadálymentesítés érdekében a meglévő, de használaton kívüli peronfelvonó cseréje.

Mit bír az új lift?

A felvonó 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású, vandálbiztos kialakítású. Kerekesszék és babakocsi szállítására is alkalmas. Ennek köszönhetően már akadálymentesen megközelíthető az aluljáró a pályaudvar területéről.

Mikor lesz kész a felújítás?

A keresztaluljáró felújítási munkálatai még zajlanak, és várhatóan áprilisban befejeződnek, hogy utána megnyílhasson az átjáró az utasok előtt. A felújítás és a lift cseréjének beruházója a MÁV, hazai költségvetési és uniós forrásból finanszírozták.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek