2024.05.20.
  • 2024.05.20.
Gundel étterem árak

A Gundel tényleg mindenkié? Milyen árakkal dolgozik az étterem?

By 2024.03.18. 0 417 Views

Gundel Étterem, árak – Az idén 130 éves Gundel Étterem és Kávéház legendás hely – legalábbis annak számított a ’90-es években. Világsztárok is megfordultak is, de a külföldről hazalátogató emigránsok is előszeretettel keresték fel az éttermet. Mondhatni, a törzshelyük volt, ám a Gundel később vesztett a varázsából, nemigen találta a közönségét. Ahogy a Pénzcentrum írja, 2021-ben vette át az üzemeltetését az Eventrend Group, akik új pályára állítanák az éttermet. A portál Magyary Jenővel, a Gundel ügyvezető igazgatójával és Kőrössy Zoltánnal, az Eventrend Group alapító tulajdonosával beszélgettek arról, mi is a Gundel ma. Természetesen az is szóba került, hogyan alakulnak az árak 2024-ben.

„Lelke is van”

Az étterem nagy múltra tekint vissza. Magyary Jenő elárulta, hogy ez az épület tele van meglepetéssel, pozitívokkal és negatívakkal egyaránt.

„Már csak azért is, hiszen idén lesz 130 éves, ebből fakadóan lelke is van”

– mondja Magyary. Hozzátette, számtalan olyan technikai kérdés került felszínre az átvétel után, amivel az elmúlt 20-30 évben nem nagyon foglalkoztak. Ilyen például az energetika. Tavaly már tettek lépéseket: napelemet szereltettek fel, modernebbre cserélték a gázkazánt, és elkezdődött a hőszivattyúk beépítése is.

Ez a hely mindenkié

Nemcsak az épület korszerűsítésé ad feladatot az új üzemeltetőknek, hanem az étterem megítélése is. Az ügyvezető igazgató szerint máig tartja magát az a hiedelem, hogy a Gundel egy elitista hely – ezen próbálnak meg változtatni.

„Amikor Láng úrék megnyitották a helyet, a Gundel mellett még nem nagyon voltak fine dining éttermek, talán csak a Mátyás pince, a Kárpátia étterem volt, ami jónak számított, ám egy teljesen másfajta gasztroközönség mozgott a városban akkoriban, és az a fajta elegancia, elitizmus van még mindig az emberek tudatában, nem pedig az a régi, békebeli Gundel, amit mi szeretnénk most visszahozni, hiszen ez az, amiben Gundel Károly is hitt

– vázolta fel Magyary Jenő. Persze, a közhiedelmek nem maguktól születnek. Kőrössy Zoltán szerint az elődeik sokat tettek azért, hogy ez a nimbusz kialakuljon.  Mint felidézi, a 2000-es években a férfiaknak még öltönyt, nyakkendőt kellett venniük, hogy beülhessenek az étterembe. Ez ma már elképesztően idejétmúlt felfogás. Hozzátette:

„Úgy viselkedett az étterem, mintha egy templom lenne, amit meg kellene tisztelnünk. Ehhez jöttek hozzá persze még a magas árak, a modorosság, és még sok egyéb olyan tényező, ami sokakat távol tartott.”

Gundel étterem: árak manapság

Az mindenképpen jó, ha az étterem lazábban veszi magát, elvégre enni ülünk be, nem pedig misére vagy iskolai ünnepségre. Na de mi a helyzet az árakkal? A Pénzcentrum erről is kérdezte Kőrössy Zoltánt, aki a következőket mondta:

„Az egy főre eső átlagos fogyasztás ma 16-17 ezer forint, míg egy fine dining étteremben ez inkább már valahol 30 ezer és 60 ezer forint között van. Persze tudom, ezt a 16 ezer forintot sem engedheti meg magának mindenki, holott ennyi pénzt az ember azért sok minden felesleges dologra el tud költeni, akár értelmetlenül. De lehet akár csak egy gulyáslevest enni nálunk 3 ezer forintért, gyönyörű környezetben, udvarias kiszolgálás mellett, pont annyiért, mint bárhol máshol a városban.

Ma már eljönni a Gundelba pont ugyanannyiba kerül, mint egy átlagos, nem fine dining étteremben étkezni, de ez a környezet és a milliő ad egy plusz élményt.”

Aki szeretné tanulmányozni az étlapot, itt megteheti.

(Kiemelt kép: MTI Fotó, Máthé Zoltán)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek