2024.05.19.
  • 2024.05.19.
Kutyabérlet

Utazz olcsóbban kedvenceddel! Már megvásárolható a kedvezményes kutyabérlet

By 2024.03.07. 0 412 Views

Budapesten rengeteg a kutyabarát étterem, kávézó, szórakozóhely, nem véletlenül: egy jól nevelt eb nem sok vizet zavar, a gazdi pedig örül, hogy kedvencét is szeretettel fogadják. A kutyákat természetesen a tömegközlekedési eszközökre is felengedik, csak be kell tartani néhány szabályt. Ha rendszeresen utaztok közösen, érdemes havi bérletet váltani a négylábúnak is, mert így sokkal olcsóbban kijöttök. Mennyibe kerül a kedvezményes kutyabérlet? Már mutatjuk is.

Az új közösségi közlekedési tarifarendszerben a kutyák is kedvezményesen utazhatnak: a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba kerül. Ezzel a bérlettel az egész országban ingyen szállíthatjuk a kedvenceket, és további költségtérítés nélkül használhatjuk kutyával a helyközi közösségi közlekedést.

Jó tudni: Számos vasútállomáson helyeztek ki mikrochip-leolvasókat és információs táblákat, hogy ezzel is segítsék a kóbor állatok hazajutását, befogását.

BKK kutyabérlet vagy MÁV kutyabérlet? Melyikkel járnak jobban a gazdik?

Ahogy írtuk, az egy hónapra szóló kutya-országbérlet 1890 forintba kerül, míg a BKK havi kutyabérlete 5250 forint. Utóbbi érvényes Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra és HÉV-re, viszont a MÁV és a Volánbusz járataira már nem.

Az országos kutyabérlet  érvényes a MÁV-START (ide értve a TramTrain-t is) és GYSEV hálózatán, a HÉV-ek teljes hosszán, valamint a Volánbusz járatokon. Havi négy utazás esetén már megéri a bérletet váltani a négylábú kedvencek számára.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek