2024.05.19.
  • 2024.05.19.
kutyás strand

Kutyás strandok Budapest környékén

By 2023.11.08. 0 192 Views

Ma már egyáltalán nem szokatlan, hogy valaki egy nagyvárosban kutyát tart. Egyre több a kutyatartó Budapesten is. Erre a város is reagál, hiszen egyre több kutyafuttató van szerte a városban, amik felszereltsége, állapota is folyamatosan javul. De az üzletek, vendéglátóhelyek is alkalmazkodnak az egyre nagyobb kutyás közösséghez. Rengeteg kutyabarát étterem, kocsma van már Budapesten is. De mi van, ha kutyával strandolnánk? Utánajártunk, milyen lehetőségeink vannak.

Sajnos nem lehet csak úgy akárhol fürdeni a kutyával. Főleg akkor nem, ha együtt szeretnénk vele strandolni. Az emberi használatra szánt strandokra jogszabály alapján tilos kutyát bevinni. De nem kell aggódni, kutyabarát strandból is egyre több van.

Fontos, hogy csak jól szocializált, egészséges, oltott kutyát szabad fürdőhelyre vinni, és mindvégig nagyon figyelni kell a biztonságára, illetve arra, hogy ne zavarjon másokat. Arra is figyelni kell, hogy a kutyának mindig legyen elegendő vize és élelme – hívja fel a figyelmet a Szállás.hu kutyásstrandokról szóló cikkében.

Funky Fun Park

Budapesttől egy köpésre, gyálon egy egész kiépített kutyastrand és jet-ski park van. Itt külön tó áll rendelkezésre a kutyák részére. Egy egyész napot kényelmesen el lehet itt tölteni. Van büfé, mellékhelyiség, napágy is, de SUP, flyboard és banana boat is kölcsönözhető. (Részletek)

Dunakeszi kutyás strand

Ez is nagyon könnyen megközelíthető akár Budapest belvárosából is. Sőt, a gyáli Funky Fun Parkkal ellentétben ez ingyenes. Itt is van külön kijelölt fürdőhely a kutyáknak. Az odavezető úton már sétálhatunk is egyet a kutyussal, mert szép erdei út vezet a strandra. A közelben több vendéglátóhelyet is van. (Részletek)

Tavirózsa Kemping

A Budapesttől 30 km-re, Délegyházán van egy tórendszer, aminél 8 tó van. Itt a kutyás fürdés mellett horgászni, vízi sportolni, fürdeni, kempingezni is lehet. A kutyás strand a Tavirózsa Kempingnél van. A belépő olcsó, a helyszínen pedig még kutyaiskola is van minden héten. (Részletek)

Nem kell elmenni Budapestről sem! 

Római-part

Az óbudai Római-partot nem kell bemutatni senkinek. Nyüzsgő, közösségi hely, vendéglátóhelyek  egész sora, jó hangulat. Külön kijelölt strand csak a nyár egy részén szokott lenni,az ingyenes, de kutyát nem lehet bevinni. Viszont ezt leszámítva a kutyák a part teljes szakaszán bemehetnek a vízbe. (Pontos cím)

Csepel Duna-part

A csepeli Kolonics György sétányra a hekkevésen, kajakbérlésen túl a strand miatt is érdemes ellátogatni. A Gubacsi híd és a Nádfedeles csárda között egy közel 5 kilométeres szakaszon lehet biciklizni és sétálni. A stégeknek köszönhetően pedig még a kutyaúsztatás is megoldható. Érdemes azért vigyázni az erős sodrás miatt, de engedjük kutyánkat nagyon messze a parttól. (Pontos helyszín)

(Kiemelt kép by Anja from Pixabay)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

PestBudaiHírek